17 oct. 2014

VISITA CACAOLAT

Dimecres 15 d'octubre vam visitar la fàbrica Cacaolat, situada a Santa Coloma de Gramenet.

La història de la invenció de Cacaolat és ben curiosa, tot va començar al 1931 quan Marc Viader Bas, un dels socis fundadors de Letona SA, juntament amb el seu fill Joan, van viatjar fins a Budapest per assistir a una Fira Internacional. 
historia03
Deliciosa beguda
Allà va ser on els van servir una beguda refrescant a base de llet i cacau que va despertar la capacitat inventiva de Joan Viader. Fins aleshores no es coneixia res semblant a la península.  El jove empresari va tenir la brillant idea de fabricar industrialment una beguda semblant a la que els havia estat oferta a Budapest  en una producció en sèrie, higienitzada i apta per a tots els públics. 
No va ser fins al 1933 que es va efectuar el llançament al públic, calia passar la prova de foc davant dels que n’havien de ser els consumidors. L’escenari triat va ser la VI Fira de Mostres de Barcelona, on assolí un èxit aclaparador.
El Cacaolat es va convertir en el primer batut de cacao fabricat industrialment a tot el món.

2 comentarios:

Cristina dijo...

Que bo esta el cacaolat!

Aina Aragonès Porta dijo...

Va estar interesant i entretingut anar a la fàbrica. Amb el video vam acabar d'entendre l'explicació de la noia. Jo crec que també a tots ens va agradar el regalet que ens van fer al final !